tisdag 1 augusti 2017

Hello world, again!

Jag köpte mina första aktier 1997 och fick en enastående start då jag endast investerade i alla IT-raketerna som figurerade på vinnarlistan på text-tv. På några få år hade min portfölj gjort 500 % tack vare aktier såsom Framtidsfabriken, Icon Medialab, Enea och Fingerprint. Jag kände ganska snabbt att jag verkligen kunde det här med aktier! Självklart hade jag ingen aning om vad jag höll på med och euforin slutade såklart i ett rejält magplask och nästan hela vinsten blev utraderad i börsraset som kom.

Efter börsraset var mitt aktieintresse svalt under många år. Idag, tjugo år efter min första aktieaffär,  är jag tacksam över att jag var med om IT-kraschen då det skedde i en tid då mitt kapital var högst begränsat.

Runt 2011 tog mitt aktieintresse på allvar fart och under 2015-2017 skrev jag om mina innehav på http://phantas.se. På hemsidan användes Webnode som verktyg vilket inte har en bra bloggfunktion och därför har jag nu valt att gå över till Blogger som är smidigare och där det även ges möjlighet för andra att kommentera mina inläggen, om nu någon läser dem vill säga.

Inspirerad av framförallt Gustavs aktieblogg samt av Framtidsinvesteringen har jag på senare tid fått upp ett intresse för mer globala investeringar. Under hösten kommer jag att börja skriva om olika innehav som jag äger eller som jag är intresserad av. Vissa av bolagsanalyserna kommer vara djupa medan vissa andra kommer vara mer ytliga. Generellt gäller att ju djupare en analys är desto större är mitt innehav i bolaget.

Mitt andra blogginlägg kommer på söndag den 6e (alt. söndag den 13e om jag inte hinner skriva klart) och handlar om ett utländskt bolag med attraktiv värdering som hittills visat på strålande resultat och som har goda förutsättningar att fortsätta göra det. Nedan ges en tjuvtitt på den fina utvecklingen:

Ibland kommer mina blogginläggen komma tätt. Ibland är dock tidsschemat pressat och då kan det dröja några veckor mellan inläggen. Om jag gissar så säger jag att det blir 1-2 inlägg per månad men tiden får utvisa hur många det blir. 

Hoppas oavsett att ni finner några av mina kommande blogginlägg intressanta och att ni inspireras till att själva börja analysera aktier.

2 kommentarer: